skip to Main Content

Geels & Co. levert al 150 jaar de lekkerste vers gebrande koffie en kwalitatieve losse thee.

Rond 1863 begon Antonius Geels een handel in oud-koloniale waren, om zich na enige tijd te specialiseren in, zoals men dat toen noemde; “Koffie, Thee en Suikerwerken”. Over deze eerste jaren van de zaak is weinig bekend omdat in die tijd niet alles werd geregistreerd, wel is bekend dat Geels in 1866 naar de Warmoesstraat verhuisde.

Voor de eerste wereldoorlog verkocht Geels & Co b.v. hoofdzakelijk aan winkeliers en kruideniers, in die tijd kocht men alles uit bakken of vakken, op gewicht. Antonius Geels bouwde de fundamenten voor het familiebedrijf. Zijn zoon en enig kind Theodorus maakte de zaak groot, legde contacten met kruideniers en bouwde een grotere klantenkring op. In deze tijd zag men de handel sterk toenemen. In 1913 kwam Herman Geels, zoon van Theodorus, in het familiebedrijf werken, en 10 jaar later, zijn broer Theo Geels.

Rond 1965 kwam Piet-Hein Geels in de zaak om met zijn vader en oom samen te werken. Na de dood van zijn vader ging hij de zaak met zijn oom leiden om het bedrijf later over te nemen. In deze eeuw stond de inmiddels vijfde generatie, Esther Geels, aan het roer van Geels & Co b.v. Het oude familiebedrijf geeft nog steeds deskundige adviezen en verpakt koffie en thee naar keuze en wens van de klant. dat het bedrijf met zijn tijd meegaat, bewijst de opening van het virtuele filiaal op het Internet.

Sinds 2014 heeft Jeroen Tang de directe leiding, het bedrijf is geprofessionaliseerd. We zijn dealer van de grote merken voor machines in de horeca en op kantoren. Door het direct verpakken van de koffie in de branderij kunnen we de kwaliteit nog beter garanderen. En naast ons uitgebreide koffie en thee assortiment leveren we nu ook servies en suiker en melk voor grootverbruik.

Al 150 jaar is Geels & Co. gebrand op kwaliteit en dat willen we zo houden.