skip to Main Content
020-6240683  info@geels.nl  Klanten login
Direct koffie bestellen

✓ 150 jaar ervaring met het branden van koffie bonen

Ruiken, proeven… ervaren

Echt lekkere koffie begint bij de selectie van koffiebonen. Wist u dat van één plantage soms drie kwaliteiten leverbaar zijn? Bij het inkopen gaan wij altijd uit van de beste kwaliteit bonen. Geels & Co. heeft in de afgelopen 150 jaar het brandproces tot het laatste boontje geperfectioneerd. En dat proeft u!

Zo wordt de koffie onmiddellijk na het branden verpakt in aluminiumvrije zakken met speciaal vershoudventiel. Daarmee kan de warme lucht die na het brandproces soms nog in de boon zit ontsnappen, maar niet meer in de zak terug. (zuurstof is de vijand van smaak)

Door deze manier van branden en verpakken blijft koffie gegarandeerd vers en de optimale smaak behouden. En kunt u thuis of op kantoor genieten van de reuk van versgebrande bonen, proeven hoe koffie hoort te smaken en de ervaren wat 150 jaar ervaring in koffiebehandeling betekent.

Melanges en cappuccino: het verschil tussen koffiesmaak of een melkbak

Melanges vormen het grote geheim van de echte koffiebrander. De familiehistorie vertelt dat toen Antonius Geels in 1863 zijn handel in ‘koffie, thee en suikerwerken’ begon, hij zijn melangerecepten angstvallig in zijn broekzak bij zich droeg. Zoals een goede kok door ervaring de ultieme smaakbeleving opbouwt, zo perfectioneerde familiebedrijf Geels & Co. in 150 jaar de melanges.

Maar wat betekent een goede melange? Directeur Jeroen Tang: ,,Een goede melange zorgt voor een krachtige smaak als espresso maar blijft ook overeind als je een normale kop koffie zet. Met zo’n volle smaakbeleving betekent het dat je bij een cappuccino nog een echte koffiesmaak proeft. In plaats van een melkbak met een kleurtje…”

In de vernieuwde webwinkel presenteert Geels & Co. vijf melanges. Van heerlijk geurende en romige Dessertkoffie die je op ieder moment van de dag kunt drinken tot de nieuwste Piet-Hein Geels melange. Dit beste bewaarde familiegeheim is een pittige koffie, is niet rins (zuur) van smaak maar juist aangenaam nootachtig.